росія додала до списку «недружніх» п'ять країн ЄС

росія додала до списку «недружніх» п'ять країн ЄС

Укрінформ
У росії внесли до списку країн, які здійснюють «недружні» дії стосовно диппредставництв росії, п'ять європейських країн: Грецію, Данію, Словаччину, Словенію і Хорватію.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі кабміну рф, передає Укрінформ.

Згідно з повідомленням, названі держави внесено до «переліку країн, які здійснюють недружні дії стосовно росії, зокрема її дипломатичних та консульських представництв за кордоном».

Уряд рф обмежив кількість співробітників дипломатичних місій цих п'яти країн. Так, відтепер Греція зможе наймати у свої дипмісії не більше ніж 34 осіб, Данія – не більше ніж 20, Словаччина – не більше ніж 16. Словенія та Хорватія взагалі не зможуть наймати співробітників у свої дипмісії та консульські установи.

Читайте також: росія використовує газ як зброю та намагається розсварити країни ЄС - віцепрезидент Єврокомісії

Як повідомлялося, у травні 2021 року аналогічні обмеження росія запровадила щодо дипмісій «недружніх» США та Чехії.

23 квітня 2021 року президент рф підписав указ, що обмежує для «недружніх» країн право наймати російських громадян у свої дипмісії в москві.

Ще один список «недружніх» іноземних держав і територій було затверджено розпорядженням уряду росії 5 березня 2022 року, до нього увійшли, зокрема, всі країни Євросоюзу.

24 лютого росії розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення. Демократичні країни впроваджують санкції проти агресора, у тому числі проти дипломатичних установ росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-