В Оттаві відбувся мітинг проти повернення турбіни Газпрому

В Оттаві відбувся мітинг проти повернення турбіни Газпрому

Укрінформ
Перед будівлею федерального парламенту Канади в Оттаві відбувся мітинг, учасники якого вимагали скасувати дозвіл на повернення Газпрому турбіни для «Північного потоку».

До акції долучилося близько півтори сотні людей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Протестувальники закликали канадський уряд “бути хоробрим, як українці” та твердо дотримуватися санкційного режиму щодо рф. Активісти, яких витриманий у кольорах українського прапора, тримали плакати із закликами посилити підтримку Україну.

За словами одного з учасників мітингу Юрія Коломійця, рішення Оттави про виняток із санкцій принесе росії додаткові кошти для фінансування війни проти України.

Поблизу парламенту було зосереджено додаткові сили правоохоронців, але акція пройшла мирно.

Читайте також: У Канаді провели акцію протесту біля представництва компанії Siemens

Як повідомлялось, на прохання Німеччини Канада ухвалила рішення повернути газову турбіну Siemens Energy AG після технічного обслуговування для використання в російсько-німецькому газогоні Nord Stream 1. Рішення було прийнято попри заперечення уряду України.

Міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також із Міжнародним енергетичним агентством.

Згодом з’явилася інформація про дозвіл канадського уряду на ремонт турбін газопроводу протягом двох років, що дозволяє імпортувати та реекспортувати до шести турбін, які обслуговуються на заводі Siemens Canada у Монреалі.

.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-