Фріланд пояснила рішення Канади про повернення турбіни «газпрому»

Фріланд пояснила рішення Канади про повернення турбіни «газпрому»

Укрінформ
Канада вчинила правильно, повернувши “газпрому” турбіну для прокачування газу “Північним потоком”, але залишається надійним прибічником України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд після участі у зустрічі міністрів фінансів G20 в Індонезії.

“Для Канади це рішення було дуже складним, і я розумію занепокоєння України стосовно цього, але так слід було зробити”, - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що Канада залишається надійним прибічником України, але не може самостійно забезпечити усі потреби країни, тому дуже важливим залишається єдність міжнародної спільноти. “Канада рішуче налаштована підтримувати український народ. Ми вже виділили 3,4 млрд дол фінансової та військової допомоги. Я пишаюся, що Канада була лідером у багатьох аспектах підтримки України та протидії путіну”, - наголосила віцепрем’єр-міністр.

За її словами, повернення турбіни було критично важливим для Німеччини. “Від наших німецьких союзників Канада чітко почула, що спроможність Німеччини продовжувати підтримку України може бути під загрозою”, - пояснила Фріланд.

Читайте також: Німеччина домовилась з Канадою поки що про одну газову турбіну - уряд

Вона також звернула увагу на публічну підтримку цього рішення США, назвавши таку позицію Вашингтона “дуже значною”.

Як повідомлялось, на прохання Німеччини Канада ухвалила непросте рішення повернути газову турбіну Siemens Energy AG після технічного обслуговування для використання в російсько-німецькому газогоні Nord Stream 1. Рішення було прийнято попри заперечення уряду України. Міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також із Міжнародним енергетичним агентством.

Згодом з’явилася інформація про дозвіл канадського уряду на ремонт турбін газопроводу протягом двох років, що дозволяє імпортувати та реекспортувати до шести турбін, які обслуговуються на заводі Siemens Canada у Монреалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-