У Туреччині масштабна лісова пожежа – постраждали 19 людей

У Туреччині масштабна лісова пожежа – постраждали 19 людей

Укрінформ
На південному заході Туреччини, у районі Датча, що в провінції Мугла, триває боротьба з масштабною лісовою пожежею. Задіяно 10 літаків, 20 вертольотів, 179 пожежних автоцистерн, 61 одиниця будівельної техніки та 1,6 тисячі рятувальників.

Як передає Укрінформ, про це у Твітері повідомив губернатор провінції Мугла Бекір Караджабей.

“Боротьба з вогнем тривала усю ніч. Наразі роботи тривають, задіяно 10 літаків, 20 вертольотів, 179 вантажівок, 61 одиницю будівельної техніки та 1596 рятувальників”, - повідомив губернатор провінції.

Приборканню вогню  в регіоні.

“Очікуємо, що інтенсивність вітру, швидкість якого вночі в Датчі склала 70 км/год, буде знижуватися, досягне показника 10 км/год”, - повідомив у Твітері міністр лісового господарства Туреччини Мурат Курум.

У результаті пожежі в районі Датча постраждали 19 людей.

“Наразі в результаті лісової пожежі в Датчі постраждали 19 осіб. На лікуванні залишаються 9 осіб, 9 осіб виписано, 1 особа лікування не потребувала”, - повідомив у Твітері міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа.

Унаслідок лісової пожежі вогнем пошкоджено близько 500 га територій, евакуйовано 2,4 тис. людей.

“2400 наших громадян було евакуйовано. Пошкоджено приблизно 500 га території”, - повідомив у Твітері міністр сільського та лісового господарства Вахіт Кірішджі.

Читайте також: У турецькому Бодрумі спалахнула лісова пожежа

Причиною лісової пожежі, за попередніми висновками, став електричний трансформатор.

Метеорологи попередили, що через погодні умови зберігається небезпека виникнення пожеж в інших регіонах країни. Сьогодні зранку лісову пожежу зафіксовано в районі Бергама провінції Ізмір, що на заході країни. До боротьби з вогнем залучили два вертольоти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-