Штати можуть скасувати заборону продажу наступальної зброї Саудівській Аравії

Штати можуть скасувати заборону продажу наступальної зброї Саудівській Аравії

Укрінформ
Адміністрація Байдена обдумує можливість скасувати заборону продажу наступальної зброї Саудівській Аравії в умовах, коли політичні відносини між двома країнами залишаються складними, а президент Байден готується до візиту в регіон.

Про це повідомляє в понеділок інформагентство Reuters із посиланням одразу на чотири джерела в американській адміністрації, передає Укрінформ.

«Внутрішні обговорення в США поки не є офіційними та перебувають на ранній стадії, без обов’язкового прийняття рішення», - уточнили джерела.

Водночас зазначається, що будь-яке остаточне рішення по цьому питанню залежить від того, чи досягне Ер-Ріяд прогресу в припиненні війни в сусідньому Ємені.

Читайте також: У Штатах кажуть, що Іран планує передати рф кілька сотень бойових дронів

Посадовці також повідомили, що до цього саудівська сторона просила адміністрацію США скасувати політику продажу їй лише оборонної зброї впродовж останніх місяців. Тож, не виключається, що це питання стане предметом обговорень під час візиту президента Байдена до Саудівської Аравії.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден планує цього тижня відправитися в близькосхідне турне, під час якого планує відвідати Ізраїль, Західний берег ріки Йордан, Саудівську Аравію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-