Вулицю перед саудівським посольством у Вашингтоні перейменували на «дорогу Хашоггі»

Вулицю перед саудівським посольством у Вашингтоні перейменували на «дорогу Хашоггі»

Укрінформ
Вулицю перед посольством Саудівської Аравії у Вашингтоні перейменували на дорогу Джамала Хашоггі. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Sky News.

«Вулицю перед посольством Саудівської Аравії у Вашингтоні, округ Колумбія, перейменували на дорогу Джамала Хашоггі», - повідомляє телеканал.

Місцева рада минулого року одноголосно проголосувала за перейменування ділянки дороги протяжністю один квартал після того, як активіст і журналіст був убитий у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі в жовтні 2018 року.

«Ми маємо намір нагадати людям, які ховаються за цими дверима, що ми вважаємо їх відповідальними, і ми притягнемо їх до відповідальності за вбивство нашого друга», - сказала Сара Лія Вітсон, очільниця проарабської демократичної організації DAWN, заснованої Хашоггі.

Телеканал вказує, що Президент США Джо Байден має намір відвідати Саудівську Аравію наступного місяця та зустрітися з наслідним принцом Мохаммедом бін Салманом, що широко критикують у США.

Читайте також: Саудівська Аравія вироблятиме більше нафти, якщо видобуток рф постраждає від ембарго - FT

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамал Хашоггі 2 жовтня 2018 року зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі і зник.

Офіційний Ер-Ріярд визнав, що його вбили лише після 20 жовтня. Турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, та офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великобританії.

ЦРУ за результатами власного розслідування дійшло висновку, що Хашоггі був убитий за наказом Мохаммеда бін Салмана. Це звинувачення у Саудівській Аравії відкидають.

У грудні 2020 року кримінальний суд в Ер-Ріяді над 11 особами, які проходили у справі про вбивство Хашоггі, засудив п'ятьох із них до найвищої міри покарання. Ще трьох було засуджено на тривалі терміни ув'язнення. Із трьох осіб обвинувачення було знято. Згодом вироки про смертну кару замінили на тривалі терміни ув’язнення.

На початку квітня цього року суд у Туреччині постановив призупинити заочний судовий розгляд справи проти 26 саудитів про вбивство журналіста, пояснивши це тим, що її розгляд затягується, оскільки обвинувачувані є іноземцями, а також тим, що за один злочин не може бути призначено два покарання. Суд прийняв рішення передати справу для подальшого розгляду судовими органами Саудівської Аравії. Це рішення викликало критику з боку міжнародних правозахисних організацій.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-