Дуда полетів до Єгипту будувати «коаліцію підтримки України»

Дуда полетів до Єгипту будувати «коаліцію підтримки України»

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Каїра на прохання Президента України Володимира Зеленського обговорить “кілька важливих питань” зі своїм єгипетським колегою Абделем Фаттахом Ас-Сісі.

Про це Дуда сказав під час зустрічі у посольстві Польщі в Каїрі з представниками місцевої польської діаспори, передає Укрінформ із посиланням на канцелярію президента РП.

Як зазначив Дуда, під час його останнього візиту в Україну (22 травня – ред.) Президент Зеленський попросив його обговорити з єгипетським лідером “кілька важливих для України тем”.

Дуда підкреслив, що росія порушила усі міжнародні норми, здійснюючи нічим не обґрунтовану збройну агресію проти України.

Читайте також: Польща готова стати гарантом безпеки України – Дуда

Він наголосив, що Польща намагається підтримувати усіх українців - і тих, які після 24 лютого прибули до Польщі, і тих, хто бореться на сході України.

“Ми також намагаємося підтримувати Україну і завдяки дипломатичним діям”, - підкреслив Дуда.

Заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський в інтерв'ю TVP Info заявив у понеділок, що візитом Дуди до Єгипту Варшава намагається будувати "коаліцію підтримки України" і сприяти деблокуванню експорту українського продовольства через Чорне море.

Читайте також: Дуда звинуватив Німеччину в порушенні обіцянок щодо поставок зброї Польщі

Як повідомляв Укрінформ, під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі Дуда заявив, що через блокаду росією чорноморських портів Україна не може експортувати збіжжя до Єгипту та інших країн Північної Африки. Тому в цьому регіоні можуть розпочатися голод і протести, виникнути нова міграційна криза. Він зауважив, що Україна забезпечує збіжжям 80% потреб Єгипту.

Фото: KPRP Grzegorz Jakubowski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-