80% європейців підтримують фінансову допомогу Україні й санкцій проти рф

80% європейців підтримують фінансову допомогу Україні й санкцій проти рф

Опитування
Укрінформ
Результати соцопитування статистичної служби Eurobarometer засвідчили широку підтримку європейцями заходів Євросоюзу у відповідь на російське вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Більшість європейців вважають, що з початку війни ЄС продемонстрував солідарність (79%), єдність (63%) та був швидким (58%) у реагуванні на події. Переважна більшість опитуваних виступають за підтримку з боку ЄС України та її народу. Зокрема, 9 з 10 осіб (93%) за надання гуманітарної підтримки постраждалим від війни. 88% європейців підтримують прийняття в ЄС людей, які рятуються від війни. 80% за надання Україні фінансової допомоги. 66% погоджуються з тим, що «Україна має приєднатися до ЄС, коли буде готова». 71% респондентів переконані, що Україна є частиною європейської родини, ще 89% відчувають приязнь до українців.

Читайте також: росія поширює фейки, що Україну начебто не хочуть бачити у Євросоюзі

Також високим є рівень підтримки санкцій, що запроваджені проти росії у відповідь на її агресію проти України. Економічні санкції проти росії підтримують 80% європейців, ще 79% - санкції проти російських олігархів.

Дві третини європейців (67%) схвалюють дії ЄС із фінансування закупівлі та постачання в Україну військового обладнання. Серед опитаних 75% вважають, що війна проти України є сигналом для тіснішої військової співпраці в межах самого Євросоюзу.

Опитування також показало широку підтримку європейцями дій ЄС, спрямованих на зменшення енергетичної залежності від російських вуглецевих енергоресурсів. Зокрема, 86% підтримують дії із заповнення газових сховищ в ЄС для уникнення ризиків наступної зими, 85% підтримують заходи, спрямовані на підвищення енергоефективності у будинках, на транспорті та у виробництві товарів. Ще 84% європейців вважають, що війна в Україні підштовхнула ЄС до більш швидкого переходу на відновлювальні джерела енергії, 90% підтримують дії ЄС із обмеження негативного впливу підвищення цін на енергію для громадян та бізнесу, 86% відзначають, що підвищення цін на енергію знизило їхню купівельну спроможність.

Читайте також: Дії російських військ вважають геноцидом майже 90% українців

Опитування, результати якого оприлюднені сьогодні, Eurobarometer провів у 27 країнах-членах з 13 по 20 квітня 2022 року із залученням більш ніж 26 тисяч респондентів. Опитування проводилося онлайн.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну Від початку цього вторгнення ЄС продемонстрував солідарність з народом України та запровадив секторальні та індивідуальні санкції болючі для економіки країни-агресора. Наразі ЄС опрацьовує шостий пакет санкцій, який може включати ембарго на постачання до країн ЄС російської нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-