У росії з початку повномасштабної війни з Україною заблокували понад 3000 сайтів

У росії з початку повномасштабної війни з Україною заблокували понад 3000 сайтів

Укрінформ
Російське наглядове відомство Роскомнагляд після початку повномасштабних воєнних дій в Україні заблокувало понад 3 тисячі сайтів, серед яких не лише соцмережі, ЗМІ та медіа, а й ресурси, на перший погляд, далекі від політики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє проєкт Роскомсвобода.

«Доступ до абсолютної більшості з них був обмежений на вимогу Генеральної прокуратури, але є тут також поодинокі судові рішення, і в переліку заблокованих широко представлені сайти великих видань новин, соціальних мереж, громадських організацій, і навіть торговельних та IT-компаній», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що власників тих чи інших сайтів часто переслідують і в реальному житті – на них заводять адміністративні та навіть кримінальні справи.

Оскільки заблоковані ЗМІ створюють «дзеркальні» сайти, Роскомнагляд намагається оперативно і їх вносити до списку заборонених. Найчастіше це проєкти "Радіо Свобода".

В умовах, коли влада рф взяла інформаційний простір країни під тотальний контроль, критерії визнання інформації забороненою постійно посилюються, констатує Роскомсвобода.

Читайте також: Суд у рф оштрафував Wikimedia за не видалення статей з «фейками» про війну в Україні

24 лютого росія почала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-