кремль через французького ексрозвідника просуває конспірологічну версію війни з Україною

кремль через французького ексрозвідника просуває конспірологічну версію війни з Україною

Укрінформ
російська пропаганда використовує офіцера французької розвідки у відставці Еріка Дениси для просування на іноземну аудиторію дезінформації про "справжню причину та винних у спецоперації в Україні".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє у Телеграмі.

Дениси 8 років просуває російські тези про "державний заколот" в Україні 2014 року, а також про те, що "США та Україна активно провокували росію на агресію".

За його версією, 2 лютого 2022 року "спостерігалась незвичайна активність збройних сил США у повітрі над територією Штатів". Дениси стверджує, що саме ця "активність" була "посланням москві" і начебто у такий спосіб "США хотіли дати зрозуміти, що їхні ядерні сили перебувають у стані підвищеної бойової готовності".

Читайте також: У росії розглядають кадирова як наступника путіна - Центр протидії дезінформації

Як наголошують у ЦПД, росія й досі має десятки проплачених "експертів" у різних країнах, які просувають тези кремля в західному інформаційному сегменті. Це свідчить про те, що всупереч економічному тиску рф все ще має достатньо грошей для поширення своєї пропаганди світом.

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телерадіомовлення закликала Weimer Media Group не вручати колишній редакторці російського пропагандистського "Первого каналу" Марині Овсянніковий цьогорічної "Премії ЗМІ за свободу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-