«Жодних позитивних вражень»: канцлер Австрії розповів про зустріч із путіним

«Жодних позитивних вражень»: канцлер Австрії розповів про зустріч із путіним

Укрінформ
Канцлер Австрії Карл Негаммер не отримав жодних позитивних вражень і сигналів під час зустрічі у москві з президентом рф володимиром путіним.

Про це він заявив після зустрічі, передає Укрінформ із посиланням на видання Kurier.

Негаммер зазначив, що «дуже прямо, відкрито та жорстко» говорив про воєнні злочини рф, зокрема в Бучі та інших місцях, про необхідноість притягнути винних до відповідальності. Проте реакція путіна не свідчила про готовність співпрацювати.

«Загалом жодних позитивних вражень і багатообіцяючих перспектив… путін дуже сильно увійшов у логіку війни і діє відповідно», - заявив глава австрійського уряду.

Читайте також: Зеленський: Стратегія захисту для кожної цивілізованої держави - тиснути на росію

За його словами, господар кремля зауважив, що було б краще, якби війна (він вжив саме це слово) закінчилася найближчим часом. При цьому жахливі злочини в Бучі він назвав "інсценуванням", а реакцію Заходу – недовірою.

Негамммер поінформував співрозмовника, що санкції залишатимуться у силі та будуть посилюватися, доки в Україні гинуть люди.

Він також закликав до негайного припинення бойових дій, забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації, зокрема з Маріуполя та інших обложених міст, а також доступу для МКЧХ та інших гуманітарних організацій.

Читайте також: Боррель: Військові дії росії в Україні можна описати словами «провал» і «жах»

«Але моє найважливіше послання путіну полягало в тому, що ця війна має нарешті закінчитися, тому що у війні є лише ті, хто програв, з обох сторін», - сказав політик.

За словами канцлера, відвідати москву його спонукав «обов'язок ... домогтися припинення бойових дій або принаймні гуманітарного прогресу для постраждалого мирного населення в Україні».

«Це не дружній візит. Я щойно приїхав з України і на власні очі побачив невимовні страждання, завдані російською загарбницькою війною», - заявив він.

Читайте також: Зеленський: Якщо не допомагати Україні, від ядерної зброї росії не сховаєшся

Негаммер – перший глава уряду країни ЄС, якого путін прийняв після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Зустріч тривала 75 хвилин. На прохання австрійської сторони на ній не було преси та традиційного брифінгу. За інформацією австрійської сторони, не було й рукостискання.

Як повідомлялося, 9 квітня федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер перебував з візитом в Україні, під час якого зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-