Ізраїль не діятиме в обхід ухвалених Заходом санкцій проти росії – посол

Ізраїль не діятиме в обхід ухвалених Заходом санкцій проти росії – посол

Укрінформ
Законодавство Ізраїлю не передбачає механізмів запровадження санкцій проти інших країн, але ізраїльський бізнес не діятиме в обхід уже ухвалених Заходом проти росії обмежувальних заходів.

Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський в інтерв'ю "Радио НВ", повідомляє Укрінформ.

«Позиція Ізраїлю з цього питання (економічних санкцій проти росії – ред.) була висловлена ​​нашим міністром закордонних справ. Він сказав, що Ізраїль не діятиме в обхід західних санкцій щодо росії. У рамках цієї позиції діють і ізраїльські офіційні структури, і ізраїльський бізнес, бо якщо ізраїльський бізнес діятиме в обхід західних, насамперед американських санкцій, йому доведеться заплатити високу ціну», - сказав Бродський.

Коментуючи можливість запровадження Ізраїлем своїх санкцій проти росії, посол зазначив, що «в Ізраїлі немає такої практики».

«У законодавстві немає можливості застосовувати якісь санкції проти іншої країни, і в історії Ізраїлю такого не було. Ще раз хочу наголосити, що Ізраїль не порушуватиме або якимось чином діятиме в обхід тих санкцій, які були ухвалені», - наголосив Бродський.

Як повідомлялося, Європейський Союз 8 квітня затвердив п'ятий пакет санкцій проти рф, який містить, зокрема, вугільне ембарго, обмеження для російських та білоруських транспортних компаній, заборону судам під російськими прапорами заходити до портів країн Євросоюзу.

В Україні з 24 лютого триває російське масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Рашисти катують та вбивають мирне населення України.

Фото: newsru.co.il

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-