Греція звернеться до Гааги щодо розслідування воєнних злочинів росії у Маріуполі

Греція звернеться до Гааги щодо розслідування воєнних злочинів росії у Маріуполі

Укрінформ
Греція звернеться до Міжнародного суду в Гаазі з проханням розслідувати воєнні злочини в заблокованому російськими військами Маріуполі.

Про це глава МЗС Греції Нікос Дендіас заявив перед зустріччю міністрів закордонних справ НАТО у Брюсселі, передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

«Греція буде просити Міжнародний суд розслідувати воєнні злочини, які сталися в Маріуполі», - сказав Дендіас.

За його словами, Греція має особливий інтерес до Маріуполя, оскільки у місті численна грецька громада - понад 100 тисяч осіб.

«Крім того, я буду просити своїх колег в Альянсі зробити все, що вони можуть, аби не тільки допомогти Україні, а й захистити Одесу, щоб її не спіткала така сама доля, як Маріуполь», - наголосив глава МЗС.

Дендіас минулими вихідними очолив місію гуманітарної допомоги до Одеси. Під час поїздки він оголосив про відновлення в місті консульства Греції.

Раніше Президент України Володимир Зеленський під час звернення до парламенту Греції закликав Афіни допомогти реалізувати гуманітарну місію до Маріуполя.

Читайте також: Греція висилає 12 російських дипломатів

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-