Байден – про основні цілі свого турне до Європи: Підтримка України й тиск на рф

Байден – про основні цілі свого турне до Європи: Підтримка України й тиск на рф

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що під час свого турне до Європи він хоче об’єднати світову спільноту на підтримку України, а також забезпечити потужний економічний тиск на росію через її збройну агресію.

Про це він написав на офіційній твітер-сторінці в середу після вильоту з аеропорту Ендрюс, передає Укрінформ.

"Я прямую до Європи, щоби згуртувати міжнародне співтовариство на підтримку України й гарантувати, що Путін матиме серйозні економічні наслідки за те, що обрав війну", - підкреслив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у середу вирушив у європейське турне, під час якого запланована його участь у саміті НАТО в Брюсселі, засіданні Ради Європи, а також саміті G7 у Брюсселі. Крім того, президент США відвідає з візитом Республіку Польща.

Перед вильотом у середу Байден звернув увагу, що загроза застосування хімічної зброї російськими військами в Україні є реальною.

З 24 лютого за вказівкою президента росії путіна почалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам на своїй території.

Фото: Твіттер Байдена

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-