США не бачать готовності путіна зупинити війну в Україні – Держдеп

США не бачать готовності путіна зупинити війну в Україні – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують підтримувати дипломатичні зусилля України, спрямовані на припинення війни з боку росії, однак не бачать жодних ознак готовності путіна зупиняти агресію.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Як ми робили від початку цієї кризи, ми продовжимо підтримувати зусилля України, спрямовані на деескалацію шляхом дипломатії, а також припинення вогню та виведення російських військ з України»,- наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що дипломатія вимагає по-справжньому добросовісного ставлення всіх сторін у процесі досягнення домовленостей, а також їх виконання.

«Однак президент путін не продемонстрував жодних ознак готовності припинити напад», - зауважив Прайс.

Водночас він підкреслив, хоч би як і коли завершилася агресія рф, «США, міжнародне співтовариство разом з партнерами в Україні добиватимуться, щоби війна за вибором путіна була довготривалою стратегічною поразкою кремля».

Як повідомляв Укрінформ, Україна й російська федерація наразі ведуть перемовини у різних форматах. Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявляє, що позиції української делегації на переговорах є незмінними, а саме: припинення вогню, виведення військ та жорсткі гарантії безпеки.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-