США ввели санкції проти 15 представників режиму росії й білорусі

США ввели санкції проти 15 представників режиму росії й білорусі

Укрінформ
Міністерство фінансів США й Державний департамент у вівторок оголосили про запровадження санкцій проти щонайменше 15 фізичних та однієї юридичної особи, причетних до грубих порушень прав людини в росії й білорусі.

Про це йдеться в офіційних повідомленнях, оприлюднених на урядових сайтах США, передає Укрінформ.

«Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США ввів санкції проти чотирьох фізичних та однієї юридичної особи на підставі Акту Сергія Магнітського», - повідомили у вівторок у Мінфіні США.

Зокрема, нові обмеження запроваджені проти судді районного суду в Москві Наталії Мушнікової. Вона сприяла уникненню юридичної відповідальності за жорстоке поводження й смерть Сергія Магнітського.

Санкції введені також проти Курчалоївського РВ МВС Чеченської Республіки росії, а також двох його співробітників, які діяли від імені уряду Чечні, коли ув’язнили й катували відомого правозахисника чеченського відділення «Меморіалу» Оюба Тітієва.

Крім того, Міністерство фінансів США запровадило повторні санкції проти самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка та його дружини Галини. Білоруський диктатор звинувачується у причетності до грубих порушень прав людини та масштабної корупції.

Додатково, у вівторок Державний департамент США оголосив про введення обмежень проти 11 високопоставлених представників оборонного відомства росії, серед яких фігурує і командувач нацгвардії рф Віктор Золотов. Серед іншого, російська нацгвардія була причетна до спроб придушення інакомислення на окупованих територіях України, зауважили в Держдепі.

Як повідомляється в документі, Сполучені Штати продовжать докладати всіх зусиль, щоби притягати до відповідальності всіх, хто підтримує, дозволяє та вчиняє порушення прав людини в росії, білорусі, Україні й інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-