У Нідерландах обмалювали ворота російської православної церкви через війну в Україні

У Нідерландах обмалювали ворота російської православної церкви через війну в Україні

Укрінформ
В Амстердамі невідомі обмалювали ворота російської православної церкви.

Як передає Укрінформ із посиланням на NOS, було нанесено символ російських окупантів “Z”.

"Минулої ночі невідомі зіпсували ворота російської православної церкви в Амстердамі. У кількох місцях поставили велике Z - символ російського вторгнення в Україну. Церква вирішила скасувати богослужіння на найближчі дні з міркувань безпеки”, - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що по всій країні час від часу фіксуються випадки недоброзичливого ставлення мешканців Нідерландів до росіян. Зокрема, йдеться про псування машин, розірвання договорів на проживання, словесні образи. Кількість таких випадків почала стрімко зростати.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав нідерландців перестати ображати росіян. Він зазначив, що занепокоєний кількістю випадків образ росіян, які проживають у Нідерландах.

За його словами, влада країни засуджує дії російської влади в Україні, але “ми не конфліктуємо з громадянами росії і точно не з росіянами в Нідерландах”, - підкреслив він.

У свою чергу посольство росії в Нідерландах повідомляє, що на адресу росіян надходять погрози фізичної розправи та вимоги залишити Нідерланди. Також невідомі кілька днів тому кинули на територію посольства рф рюкзак із запальною сумішшю. Згодом повідомлялося про саморобний вибуховий пристрій, виявлений на території консульського відділу росії в Нідерландах, але він не спрацював.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-