МЗС Росії скаржиться, що Лавров не може прилетіти до Женеви

МЗС Росії скаржиться, що Лавров не може прилетіти до Женеви

Укрінформ
Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що «ООН не може забезпечити» прибуття міністра закордонних справ Сергія Лаврова до Женеви для участі у конференції з роззброєння.

Про це Захарова сказала в ефірі телеканалу Росія-1, повідомляє Укрінформ з посиланням на Анадолу.

«Європейські країни закрили свій повітряний простір для російських літаків, тому міністр Лавров не може брати участь у такій важливій конференції, ООН не може забезпечити прибуття Лаврова до Женеви», - сказала Захарова.

Вона додала, що Генеральний секретар ООН «має докласти всіх зусиль», щоб Лавров міг брати участь у сесії високого рівня Ради ООН з прав людини та конференції з роззброєння. «У такий критичний момент ООН зобов'язана забезпечити» участь міністра Лаврова в заходах, які відбудуться в штаб-квартирі та її офісі в Женеві, наполягає представниця МЗС РФ.

Як повідомлялося, російська авіакомпанія «Аерофлот» скасувала з 28 лютого рейси до Європи у зв'язку із запровадженими проти неї санкціями.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Євросоюз закриває повітряний простір для всіх російських літаків, включаючи приватні.

Раніше небо для російських авіакомпаній закрила низка європейських країн.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії нині становлять близько 4500 осіб.

Фото: Jean-Christophe Bott/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-