Австралія планує ввести санкції проти Путіна, олігархів і депутатів – NBC

Австралія планує ввести санкції проти Путіна, олігархів і депутатів – NBC

Укрінформ
Австралія введе фінансові санкції проти 339 членів російського парламенту, восьми російських олігархів із оточення президента Росії, а також розглядає санкції проти Володимира Путіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє американський телеканал NBC.

"На тлі продовження вторгнення Росії в Україну Австралія веде фінансові санкції проти восьми російських олігархів із оточення президента Росії Володимира Путіна та 339 членів російського парламенту", - йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Меріс Пейн заявила, що російські олігархи були головним чином ключовими банківськими фігурами, які "накопичили великі багатства завдяки своїм посадам при владі".

За її словами, Австралія також планує приєднатися до США, Великобританії та Європейського Союзу у введенні санкцій проти Путіна та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Пейн додала, що уряд наразі проводить консультації, як саме це зробити, оскільки санкції проти світового лідера є рідкісним і серйозним кроком. "Це винятковий крок, що стосується санкцій проти лідерів, але це виняткова ситуація", - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше лідери Європейського Союзу погодили масивний пакет санкцій проти Російської Федерації за її неспровоковане вторгнення в Україну, який охоплює найважливіші сфери російської економіки за п’ятьма напрямками – фінансовий сектор, енергетичний сектор, транспорт експортний контроль та технології, візова політика тощо.

24 лютого глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Близько 4 години ранку РФ завдала ударів по Україні й почала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-