ОБСЄ закликало Росію скасувати рішення про визнання «Л/ДНР»

ОБСЄ закликало Росію скасувати рішення про визнання «Л/ДНР»

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ глава МЗС Польщі Збігнєв Рау, генсек ОБСЄ Гельґа Шмід, президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Маргарета Седерфельт та генсек ПА ОБСЄ Роберто Монтелла засудили рішення Росії щодо визнання "незалежності" самопроголошених утворень в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), закликавши до його скасування.

Як передає Укрінформ, відповідна спільна заява керівництва ОБСЄ опублікована на сайті Організації.

"Цей крок є порушенням міжнародного права та фундаментальних принципів ОБСЄ і суперечить Мінським угодам. Як і всі держави-учасниці ОБСЄ, Росія взяла на себе зобов’язання поважати суверенітет і територіальну цілісність інших. Ми закликаємо Росію негайно скасувати це рішення", - йдеться у спільній заяві.

У ній також вказується на те, що це рішення РФ "лише посилить подальшу напруженість і відокремить населення, яке проживає в цих регіонах, від іншої частини їх країни, України".

Читайте также: Росія хоче розіграти на сході України «грузинський» сценарій 2008 року – Цимбалюк

Як повідомлялося, президент Росії підписав у понеділок укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України – так званих "ДНР" та "ЛНР". В указах Путіним також дано доручення міністерству оборони "забезпечити здійснення збройними силами РФ функцій з підтримки миру на території ДНР та ЛНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-