Міністри закордонних справ ЄС закликали Путіна не визнавати незалежність ОРДЛО

Міністри закордонних справ ЄС закликали Путіна не визнавати незалежність ОРДЛО

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн ЄС закликали президента Росії Путіна не визнавати незалежність самопроголошених утворень на території ОРДЛО та підтвердили готовність рішучих та об’єднаних дій у випадку, якщо це буде зроблено.

Про це в понеділок у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В той час, як ми проводили обговорення в форматі Ради ЄС, ми слідкували за обговоренням у російській Раді безпеки із великою тривогою. Ми розуміємо, що остаточне рішення ще не прийняте. І ми закликаємо президента Путіна поважати міжнародне право та Мінські домовленості, та очікуємо, що він не визнаватиме незалежності Луганської та Донецької областей. Ми готові реагувати потужним та об’єднаним фронтом у випадку, якщо він вирішить це зробити», - наголосив Боррель.

Читайте також: Не евакуація - депортація: в Україні відкрили справи через дії окупантів щодо жителів ОРДЛО

Як повідомлялося, 21 лютого у Брюсселі відбулося засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, одним із головних питань якого був розгляд безпекової кризи, що склалася внаслідок військового нарощування Росії вздовж кордонів України, та її провокаційна поведінка на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-