Саакашвілі заявляє, що йому обмежили побачення у в’язниці - тепер раз на місяць

Саакашвілі заявляє, що йому обмежили побачення у в’язниці - тепер раз на місяць

Укрінформ
Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який перебуває зараз у в'язниці, заявив, що йому обмежили право на побачення із сім'єю.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує Грузія Online.

«У неділю зайшов співробітник режиму і заявив мені, що побачення із членами сім'ї, які передбачають годинне спілкування телефоном через скло, тепер будуть не раз на тиждень, а раз на місяць», - повідомив Саакашвілі.

Він висловив переконання, що це рішення буде додано до справи, порушеної прокуратурою України.

Читайте також: Україна визнала Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження у грузинській в'язниці

Як повідомляв Укрінформ, раніше Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Україна офіційно визнала колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі потерпілим у справі щодо неналежних умов утримання у грузинській в'язниці.

Зазначений процесуальний статус дає підстави Саакашвілі надалі скористатися своїми правами як потерпілого на різних стадіях кримінального провадження.

14 січня цього року було розпочато провадження за фактом скоєння злочину проти Саакашвілі, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України, а саме перевищення посадових повноважень працівниками правоохоронних органів Грузії під час утримання Саакашвілі.

Читайте також: Саакашвілі попросив у суді, щоб до нього пустили лікаря

20 жовтня Саакашвілі офіційно обвинуватили у незаконному перетині кордону, яке, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув до грузинського порту Поті з України на судні, яке перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Саакашвілі голодував 50 днів у в'язниці.

20 січня прокуратура Грузії не задовольнила визнання експрезидента Міхеїла Саакашвілі потерпілим "через необґрунтованість", водночас дозволила адвокатам ознайомитися з кримінальною справою.

Фото: IPN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-