«Мюнхен» потрібний сьогодні як ніколи – Ішингер

«Мюнхен» потрібний сьогодні як ніколи – Ішингер

Укрінформ
Нинішня вибухонебезпечна ситуація в Європі та в інших регіонах світу нагально вимагає пошуку рішень через неформальні обміни думками, тому організатори Мюнхенської безпекової конференції вирішили провести щорічний захід за фізичної присутності, хоча й з обмеженнями.

Про це розповів голова MSC під час спілкування з закордонними журналістами у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Ішингера, який очолював Мюнхенську безпекову конференцію з 2008, за всі ці 14 років попри чимало криз, він не пам’ятає, щоб був одночасно такий «критичний множинний кризовий розвиток подій» як зараз. Тож «ніколи ще не було більш важливої конференції, ніж ця».

Організатори вирішили цього року спробувати попри всі обмеження, надати фізичну можливість для неформального обміну. При цьому кількість учасників скорочена на 2/3, журналістів – до абсолютного мінімуму (попередні роки в Мюнхен приїжджали майже 1 тисяча представників ЗМІ). Загалом, за даними організаторів, щороку видавалося до 2 тисяч бейджів, цього разу їх підготовлено менше 500. «Цього розу ми не змогли ні облаштувати пресцентр, ні підготувати для вас робочі місця», - вибачився Ішингер перед журналістами.

Читайте також: Новим главою Мюнхенської безпекової конференції обрали ексрадника Меркель

Він також поінформував, що скасовані традиційні прийоми, обіди та інші соціальні заходи для учасників. Але при цьому дипломат зауважив, що фінансові витрати організаторів будуть усе одне дуже високі, зокрема, всім без виключення учасникам попри наявність у них вакцинації будуть щодня робити PCR-тести, а всі приміщення постійно дезінфікуватимуть.

Очікується, що в Мюнхен 18-20 лютого приїдуть близько 35 голів держав і урядів, майже 100 міністрів (переважно оборони та закордонних справ), керівники ключових міжнародних організацій, зокрема, ООН, НАТО, ЄС.

Ішингер нагадав, що для нього ця конференція буде останньою. Відомо, що він передасть свої повноваження ексраднику Меркель, колишньому послу ФРН в ООН Крістофу Гойсгену.

Читайте також: На Мюнхенську конференцію з безпеки запросили Зеленського

Нагадаємо, через пандемію COVID-19 в 2021 році конференція не проводилась за фізичної присутності, було організовано кілька онлайн подій під гаслом «Дорога до Мюнхена».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-