Деескалація навколо України: глави МЗС Франції, Італії та Іспанії скоординували дії

Деескалація навколо України: глави МЗС Франції, Італії та Іспанії скоординували дії

Укрінформ
Міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан повідомив, про телефонні розмови зі своїми італійським та іспанським колегами, під час якої вони в контексті “української кризи” обговорили координацію зусиль з деескалації в регіоні.

Про це Ле Дріан написав у своєму Твіттері.

“Дзвінки з моїми колегами Луїджі Ді Майо і Хосе Мануель Альбарес. Європейська координація перед обличчям української кризи: єдність, твердість, солідарність та діалог для сприяння деескалації”, - зазначив Ле Дріан.

Також він підкреслив спільну рішучість міністрів продовжувати боротьбу з тероризмом у Сахелі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив із державним секретарем США Ентоні Блінкеном подальші кроки для стримування агресивних намірів Російської Федерації.

Читайте також: Одна з країн Євросоюзу заблокувала приєднання України до кібер-НАТО — Данілов

Кулеба і Блінкен узгодили подальші кроки України та США у втіленні стратегії проактивного стримування Росії від подальшої агресії. Вони відзначили суттєвий прогрес у підготовці скоординованих євроатлантичних санкцій проти РФ та вихід цієї роботи на завершальний етап.

Сторони також обговорили динаміку переговорів у рамках Нормандського формату та висловили сподівання, що Росія продемонструє конструктивну позицію в наступних раундах переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-