Австрійські ресторани та бари через пандемію не дорахувалися €9 мільярдів

Австрійські ресторани та бари через пандемію не дорахувалися €9 мільярдів

Укрінформ
Заклади громадського харчування Австрії через пандемію коронавірусу втратили близько 9 млрд євро потенційного прибутку у 2020 році та першому півріччі 2021-го.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у п’ятницю австрійське інформагентство АРА.

“Хоча місцеві ресторатори можуть зараз вже видихнути з огляду на нещодавні послаблення, коронакриза їм дорого коштувала. У 2020 році та у першій половині 2021-го заклади громадського харчування втратили загалом близько 9 млрд євро", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Словаччині змінилися правила в’їзду, пов’язані з карантинними обмеженнями – ДПСУ

Якщо у докризовому 2019 році доходи австрійських ресторанів та барів становили близько 12 млрд євро, то у коронавірусному 2020-му вони скоротились на 4,4 млрд євро - до 7,6 млрд євро, що становить спад у 37%. Упродовж першого півріччя 2021 року прибутки закладів громадського харчування Австрії зменшились на 4,6 млрд євро.

Читайте також: Австрія та Нідерланди відкрили кордон для українців – умови в’їзду

Попри важкий 2020 рік кількість банкрутств у сфері громадського харчування не збільшилася, і навіть навпаки зменшилася до 360, що відбулося завдяки державній підтримці. Згідно з прогнозами, ця тенденція зберігатиметься і у 2021 році, однак у 2022-му в Австрії очікується близько 1400 банкрутств закладів громадського харчування та закладів готельної сфери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-