Фарфор, дзеркала та монети: у Китаї знайшли 12 гробниць часів династії Юань

Фарфор, дзеркала та монети: у Китаї знайшли 12 гробниць часів династії Юань

Фото
Укрінформ
Китайські археологи розкопали 12 стародавніх гробниць часів династії Юань на території провінції Шаньдун на сході Китаю.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

Кластер поховань, який включає 11 гробниць з вишуканою різьбою по цеглі ​​й фресками, розташований у східному передмісті м. Цзінань, адміністративного центру провінції Шаньдун.

Знайдені там же письмові свідчення підтверджують, що гробниці належали родині на прізвище Го, що жила в цих місцях наприкінці династії Юань (1271-1368 рр.).

Масштаб цього кластера гробниць є найбільшим серед розкопаних досі цегляних гробниць з фресками династії Юань у цій провінції.

Читайте також: На Сумщині знайшли давньоруське поселення XI – XIІ сторіччя

Зазначається, що в ході розкопок було виявлено понад 60 виробів, включаючи кераміку, фарфор, бронзові дзеркала, мідні монети та інші культурні реліквії, які допоможуть у періодизації порцеляни часів династії Юань у цьому регіоні і прилеглих районах.

Як повідомляв Укрінформ, чотири срібних і один субератний римських динарії I-II ст. н. е. виявили працівники Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» біля села Малі Підліски на Львівщині, де планується будівництво Північної об'їзної Львова.

Фото: CFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-