Російські хакери атакували партійний орган республіканців США - Bloomberg

Російські хакери атакували партійний орган республіканців США - Bloomberg

Укрінформ
Спецслужби РФ атакували комп’ютерні мережі Республіканського національного комітету – керівного органу однієї з провідних політичних партій Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на два джерела, передає Укрінформ.

«Минулого тижня російські хакери, пов’язані з урядом (РФ – ред.), вчинили злам комп’ютерних систем Республіканського національного комітету – приблизно в той самий час, коли пов’язане з Росією злочинне угруповання розпочало масштабну атаку за допомогою програм-здирників», - указується в повідомленні.

За інформацією джерел, напад на осередок республіканців скоїли угруповання APT 29 та Cozy Bear, які американська розвідка вважає підрозділами російських спецслужб. Ці ж таки хакери у 2016 році вчинили напад на Демократичний національний комітет, викравши конфіденційну інформацію.

Читайте також: Російські хакери атакували понад 200 компаній у восьми країнах - ЗМІ

Крім того, ці угруповання пов’язують з кібернападом на програмне забезпечення корпорації SolarWinds минулого року, коли було здійснено хакерське проникнення в системи щонайменше дев'яти американських міністерств і відомств.

Тим часом у Республіканському національному комітеті заявили, що поки не встановили, чи цього разу було викрадено якусь інформацію. Хоча в суботу в партійному осередку підтвердили отримання даних від Microsoft про втручання хакерів у систему компанії Synnex, яка забезпечує мережеві послуги.

Читайте також: Американська розвідка підтвердила: за хакерами з Росії стоїть ГРУ

Як повідомляв Укрінформ, під час зустрічі в Женеві 16 червня Джо Байден передав Володимиру Путіну список 16 критично важливих секторів США. Кібератаки на ці галузі в Вашингтоні вважають серйозною загрозою національній безпеці. Партійні осередки входять до одного із зазначених у цьому переліку секторів, що стосується державних установ Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-