Офіс Тихановської у Литві отримав акредитацію МЗС

Офіс Тихановської у Литві отримав акредитацію МЗС

Укрінформ
МЗС Литви надало офіційний статус представництву лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської, який працює у Вільнюсі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал LRT.

«Білоруське демократичне представництво відсьогодні є акредитованою інституцією в Литві. Литва визнає демократичну волю, висловлену народом Білорусі, - вибір, який був реалізований не до кінця», - сказав міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс.

Він наголосив, що представники демократичної Білорусі мають можливість працювати та діяти в Литві, доки «демократична воля не буде справедливо ​​втілена в їхній власній державі». 

Читайте також: Спецоперацію в аеропорту Мінська могли готувати для Тихановської - NEXTA

Таким чином, указують у пресслужбі Світлани Тихановської, почався новий етап делегітимізації режиму Олександра Лукашенка. Литва стала першою країною ЄС, яка зробила цей крок. Наразі тривають переговори з іншими державами про відкриття аналогічних представництв. «Я дякую Литві за величезну підтримку, яку весь білоруський народ і я особисто отримали за ці місяці. Білорусь - це не Лукашенко, і тепер це офіційно визнано», - заявила Тихановська.

Читайте також: Тихановська закликала Сенат США розширити санкції проти Лукашенка

Як повідомлялося, в Білорусі у серпні 2020 року почалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Режим застосовував проти демонстрантів репресії, вдаючись до масових арештів.

Легітимність режиму Лукашенка не визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-