Держдеп роз’яснив свою позицію щодо екстрадиції Фірташа

Держдеп роз’яснив свою позицію щодо екстрадиції Фірташа

Укрінформ
США досі очікують завершення правових процедур в Австрії, після чого працюватимуть з владою країни щодо екстрадиції олігарха.

Про це в коментарі українській службі Голосу Америки розповів заступник помічника Державного секретаря США Джордж Кент, передає Укрінформ.

“Австрія - це країна з верховенством права, і вони мають певні правові процедури. Наша позиція залишається такою ж, як у 2014. Ми засудили Фірташа за злочини, і ми продовжуємо працювати з австрійцями, при цьому поважаючи їхній правовий процес”, - сказав посадовець.

Читайте також: СБУ має зайнятися екстрадицією Фірташа в Україну - Разумков

На запитання, які інструменти можуть використати Сполучені Штати, щоб домогтись екстрадиції, Кент додав, що в США працюють у цьому напрямку з австрійською владою.

“Оскільки ми поважаємо верховенство права в Австрії, вони досі проходять через процес апеляцій у справі екстрадиції. Ми перебуваємо в контакті з австрійцями, але це їхній процес і він має бути завершений”, - заявив дипломат.

Читайте також: Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо Фірташа, Фукса та ще 848 осіб

Раніше група конгресменів направила до Державного департаменту листа з проханням активізувати зусилля з екстрадиції олігарха до США - припустивши, що Дмитро Фірташ корумпував австрійську судову систему.

Своєю чергою, Крістіна Зальцборн, речниця окружного суду Відня з кримінальних справ у коментарі Голосу Америки заявила про відсутність рішення щодо Фірташа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-