Російсько-білоруський тандем є загрозою не лише Україні, а й Польщі і країнам Балтії – Карбер

Російсько-білоруський тандем є загрозою не лише Україні, а й Польщі і країнам Балтії – Карбер

Укрінформ
Збільшення лінії фронту на 1000 км на кордоні з Білоруссю не тільки розсіює кількість українських військ, але і збільшує фінансові витрати на оборону. Водночас об'єднаний російсько-білоруський потенціал є загрозою не лише Україні, а й Польщі і країнам Балтії.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив президент аналітичного фонду «Потомак» (The Potomac Foundation), експерт з питань оборонної стратегії та національної безпеки Філіп Карбер.

«Починаючи з вересня 2020 року, коли Лукашенко оголосив про посилену інтеграцію своїх військових з російськими Збройними силами, яка буде випробовуватися протягом навчань "Захід-2021", загроза з півночі є справжньою і вимагає оборонної протидії з боку України. Збільшення лінії фронту на 1000 км не тільки розсіює кількість військ, необхідних Україні, але й збільшує фінансові витрати на оборону. Однак цей об'єднаний російсько-білоруський потенціал не є загрозою лише для України. Це також кинжал, націлений на Варшаву, та зростаюча небезпека для незалежності країн Балтії. Відповідною реакцією Заходу на навчання "Захід-2021" має бути негайний вступ України до НАТО», - заявив Карбер.

Читайте також: Хомчак зустрівся із президентом американського фонду «Потомак»

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України Леонід Баран заявив, що Україна посилює кордон із Білоруссю перед її військовими навчаннями з РФ «Захід-2021»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-