В Афганістані бойовики атакували військових, є жертви

В Афганістані бойовики атакували військових, є жертви

Укрінформ
Щонайменше 10 силовиків загинули, ще 18 отримали поранення внаслідок атаки екстремістського угруповання «Талібан» у районі Кайсар, що у провінції Фар’яб на півночі Афганістану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Окрім того, щонайменше 20 співробітників афганських сил безпеки були захоплені у полон Талібами внаслідок нападу, що супроводжувався запеклими сутичками.

Деякі афганські чиновники оцінюють кількість загиблих у 30 людей.

Голова іншої провінції - Нурістан, на схід від столиці країни Кабулу, заявив, що «Талібан» заблокував усі шляхи постачання до міста Доаб, змусивши урядові сили евакуюватися з району через неможливість отримувати харчі та набої після 20 днів активного опору.

Читайте також: У результаті підриву міни в Афганістані загинули 11 осіб, серед них є діти

Доаб став третім районом, який потрапив під владу Талібану з вечора четверга. Два райони на півдні провінцій Забул та Урузган перейшли під контроль талібів у п'ятницю.

Як повідомлялося, США та НАТО 1 травня офіційно розпочали виведення решти військ з Афганістану. До 11 вересня Афганістан мають залишити близько 3500 американських військовослужбовців та близько 7000 солдатів НАТО.

Паралельно з виведенням своїх військ з території Афганістану Сполучені Штати запускають у цій країні нову місію, спрямовану на розвиток інших відносин з кабульським урядом та силами безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-