Польща підтримує рішення Чехії видворити 18 російських дипломатів

Польща підтримує рішення Чехії видворити 18 російських дипломатів

Укрінформ
Варшава підтримує рішення Праги оголосити 18 дипломатів посольства РФ у Чехії персонами non grata.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі у Твіттері, передає кореспондент Укрінформу.

“Союзницька солідарність і швидкі дії роблять нас сильними. Польща повністю підтримує рішення Чехії про видворення російських дипломатів, причетних до вибуху на складі боєприпасів у 2014 році”,- йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш та віцепрем'єр, міністр внутрішніх справ і в.о. міністра закордонних справ Ян Гамачек оголосили про обґрунтовані підозри у причетності представників ГРУ РФ до вибуху на комплексі боєприпасів у Врбетицях у 2014 році. Уряд Чехії прийняв рішення вислати з країни упродовж 48 годин 18 співробітників посольства РФ, яких вважають агентами спецслужб СЗР і ГРУ.

Читайте також: На підірваних агентами РФ чеських складах могла бути зброя для України – ЗМІ

У звязку з цим поліція Чехії заявила про розшук двох співробітників російського ГРУ, яких підозрюють в отруєнні Сергія та Юлії Скрипалів у Великій Британії у 2018 році.

За даними чеських правоохоронців, чоловіки використовували спочатку російські паспорти - на імена Олександра Петрова та Руслана Боширова, а згодом паспорт Молдови на ім’я Ніколая Попа та паспорт Таджикистану, виданий на ім’я Руслана Табарова.

Читайте також: Голова Сенату Чехії заявляє про державний тероризм з боку РФ

Раніше Bellingcat та The Insider довели, що Петров і Боширов – співробітники Головного розвідувального управління РФ, їхні справжні імена - Олександр Мішкін та Анатолій Чепіга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-