Поліція Гонконгу затримала рекордну партію кокаїну

Поліція Гонконгу затримала рекордну партію кокаїну

Укрінформ
Правоохоронці Гонконгу арештували трьох чоловіків за підозрою в контрабанді наркотиків, у яких, серед іншого, вилучили 700 кілограмів кокаїну вартістю в понад 115 мільйонів доларів - рекордний за останнє десятиліття обсяг конфіскованих наркотиків у регіоні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на South China Morning Post.

Одного з чоловіків арештували 2 квітня тоді, як він перевозив візок зі 150 пачками з героїном. У будівлі неподалік виявили ще 450 таких пачок. Ще 42 пачки з героїном знайшли в іншого арештованого. Ще одного чоловіка арештували, знайшовши в нього героїн та метамфітамін.

«Ми вважаємо, що кокаїн привезли в Гонконг із Південної Америки на катерах після того, як партію доправили неподалік від вод міста, оскільки наркотики були акуратно упаковані у водонепроникні мішки з нейлону», — повідомив представник поліції.

Читайте також: Парламент Китаю схвалив посилення контролю за Гонконгом

Нагадаємо: до цього випадку найбільша конфіскована в Гонконгу партія кокаїну була вагою 650 кілограмів — сталося це у 2012 році. За півтора року до того поліція виявила нелегальну партію в майже пів тонни наркотику.

Читайте також: У порту Роттердама виявили понад чотири тонни кокаїну

За офіційною статистикою, у 2020 році правоохоронці в Гонконгу арештували понад 1800 людей і відкрили майже 1200 справ, пов’язаних із нелегальним обігом наркотиків — це на 80% більше, ніж у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-