В Йорданії викрили спробу держперевороту: підозрюють колишнього кронпринца

В Йорданії викрили спробу держперевороту: підозрюють колишнього кронпринца

Укрінформ
У Йорданії затримали десятки осіб й посадили під домашній арешт колишнього кронпринца через підозри у підготовці державного перевороту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише the Washington Post.

“У Йорданії в суботу було арештовано 20 людей та обмежено пересування колишнього кронпринца на тлі того, що посадовці називають загрозою “безпеці та стабільності” країни”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що влада наказала принцу Хамзеху бін Хусейну, старшому сину покійного короля Хусейна, та його народженій у США четвертій дружині не покидати території амманського палацу, поки розслідується можлива участь Хамзеха у розробці плану із повалення влади чинного короля Абдули Другого.

“Це рішення було ухвалено після того, як було виявлено складний та далекосяжний план, до якого було залучено щонайменше одну королівську особу, а також племінних лідерів та членів політичних й безпекових кіл країни”. - пише Washington Post.  

Читайте також: Йорданія може стати хабом для українського продовольства на Близькому Сході

За словами співрозмовників видання, у справі очікуються подальші арешти й існують також дані про іноземну підтримку плану повалення чинної влади Йорданії.

Сам кронпринц Хамзех у відеозверненні, переданому BBC, заперечив свою участь у заколоті та висловив думку, що його переслідування пов’язане із розкриттям ним корупції у вищих ешелонах влади Йорданії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-