Карабаський конфлікт: у Баку показали знайдені у Шуші уламки російських «Іскандерів»

Карабаський конфлікт: у Баку показали знайдені у Шуші уламки російських «Іскандерів»

Укрінформ
Азербайджанське агентство з розмінування територій (ANAMA) представило в Баку уламки двох ракет «Іскандер», знайдені в місті Шуша 15 березня під час проведення розмінування.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на азербайджанське видання «Дзеркало».

«Уламки були на відстані 780 метрів один від одного. Нещодавнє розслідування показало, що в напрямку міста Шуша була випущена ракета «Іскандер-М», - заявив начальник оперативного штабу ANAMA Ідріс Ісмайлов.

За його словами, в ході перевірки розпізнавального номера ракети (9М723) було встановлено, що її уламки належать ракетному комплексу «Іскандер». Видання уточнює, що комплекс «Іскандер-М» знаходиться на озброєнні ЗС РФ і його експорт заборонений міжнародними договорами.

У Москві заявили, що ракетні комплекси «Іскандер» у карабаському конфлікті не застосовувалися і не знають, звідки вони могли з'явитися.

Читайте також: Нагірний Карабах: Азербайджан подав позов проти Вірменії в ЄСПЛ

Видання проводить паралель такої реакції Кремля з тієї, яку використовували під час окупації Кримського півострова, зокрема заперечення присутності своїх військ.

«Так, політика заперечення очевидного, взята Кремлем на озброєння в ході анексії Криму «зеленими чоловічками» і підтримки російськими військовослужбовцями сепаратистів і бойовиків у «ДНР» і «ЛНР», зовсім уже буквально повторюється і в нашому випадку», - резюмує видання.

Як повідомлялося, 27 вересня 2020 року Вірменія й Азербайджан почали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

9 листопада 2020 року президенти РФ, Азербайджану та прем'єр-міністр Вірменії підписали спільну заяву про повне припинення воєнних дій у Нагірному Карабасі. Азербайджанська і вірменська сторони зупинилися на фактично контрольованих позиціях, у регіоні з'явилися російські військові в статусі миротворців.

Фото: Trend News Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-