Польща хоче розширити щеплення AstraZeneca на різні групи

Польща хоче розширити щеплення AstraZeneca на різні групи

Укрінформ
У Польщі триває аналіз можливостей щодо розширення щеплення вакциною AstraZeneca на різні групи у світлі часткової відмови поляків вакцинуватися цією вакциною.

Про це поінформував речник МОЗ Польщі Войцєх Андрусевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Триває посилений аналіз, чи не поширити коло осіб, які зможуть скористатися вакциною AstraZeneca», - зазначив Андрусевич.

Він додав, що це рішення буде озвучене або наприкінці тижня, або в понеділок.

Речник МОЗ визнав, що дійсно помітною в Польщі є тенденція до відмови щепитися вакциною AstraZeneca.

У цьому контексті він підкреслив, що вакцина повністю безпечна, це підтвердило Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА).

Напередодні ЕМА інформувало, що за підсумками наукового аналізу всіх випадків таких ускладнень фахівці ЕМА дійшли висновку, що згущення крові та зафіксовані випадки тромбоемболії не пов’язані із застосуванням вакцини AstraZeneca, яка є безпечною для використання та ефективною проти інфекції.

Читайте також: У Франції AstraZeneca рекомендують використовувати лише для людей 55+

Як відомо, Польща, на відміну від ряду інших країн Європи, не призупиняла щеплення вакциною AstraZeneca. До середини березня нею у Польщі вакцинацію близько 600 тис. осіб, в основному освітян.

Загалом Польща закупила понад 16 млн доз цієї вакцини, з яких 4 млн планує перепродати третім країнам. Очікується, що 1,2 млн з польської партії потрапить в Україну.

Фото: Sven Simon/ All Over Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-