Світові зірки кіно і музики вимагають звільнити учасницю Pussy Riot з подругою

Світові зірки кіно і музики вимагають звільнити учасницю Pussy Riot з подругою

Укрінформ
Понад 40 європейських і голлівудських артистів, режисерів та музикантів написали відкритий лист до російської влади з вимогою звільнити учасницю Pussy Riot Марію Альохіну, а також активістку і муніципального депутата Люсю Штейн.

Як передає Укрінформ, про це повідомили "МБХ медіа" учасники Pussy Riot.

«Ми закликаємо російську владу негайно припинити кримінальне переслідування учасниць Pussy Riot Марії Альохіної та Люсі Штейн. Ці звинувачення є спробою заткнути активістів і застерегти людей від участі в протестах проти корупції та на підтримку політичного в'язня Олексія Навального», - йдеться у зверненні селебріті.

Серед підписантів - Вупі Голдберг, Джилліан Андерсон, Спайк Джонс, Пітер Гебріел, Коллін Фаррел, Ед Харріс, Марина Абрамович та інші.

Читайте також: Протести у Росії: активісток Pussy Riot і брата Навального визнали політв'язнями

Підписи під листом будуть передані в Басманний суд Москви, який 18 березня розглядатиме продовження запобіжного заходу.

Нагадаємо: Альохіна і Штейн близько двох місяців перебувають під домашнім арештом в рамках розслідування "санітарної справи".

«Санітарна справа» - серія кримінальних справ, заведених нібито за порушення санітарно-епідеміологічних норм в ході протестів на підтримку Навального в Москві 23 січня 2021 року. Визнані правозахисниками частиною політичних репресій, здійснюваних в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-