Канадець, який хотів арештувати Трюдо, отримав шість років за ґратами

Канадець, який хотів арештувати Трюдо, отримав шість років за ґратами

Укрінформ
Резервіст Збройних сил Канади Корі Харен, який минулого року намагався озброєним прорватися до резиденції прем’єр-міністра Джастіна Трюдо та здійснити його арешт через незгоду з COVID-обмеженнями, отримав шість років за ґратами.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосив суддя Роберт Ваден під час онлайн засідання у провінційному суді Онтаріо.

“Це була збройна агресія проти уряду, яка має бути рішуче засуджена. Корі Харен вчинив політично мотивований збройний напад, метою якого було залякати обраний уряд Канади”, - сказав Ваден.

Суд також довічно заборонив Харену володіти вогнепальною зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Читайте також: Канада посилила законодавство у сфері володіння зброєю

Як повідомлялось, 2 липня минулого року Харен на автомобілі вибив ворота резиденції прем’єр-міністра Канади та спробував прорватися до помешкання глави уряду, однак був затриманий охороною. При собі він мав кілька одиниць вогнепальної зброї та набої.

Після арешту Харен розповів, що мав намір арештувати Трюдо через незгоду із запровадженими федеральним урядом COVID-обмеженнями та заборону на володіння деякими типами вогнепальної зброї. Арешт Харен хотів провести під час спілкування Трюдо з журналістами, що саме проходило у його резиденції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-