Канада посилила законодавство у сфері володіння зброєю

Канада посилила законодавство у сфері володіння зброєю

Укрінформ
Канада запроваджує заборону на використання цивільними понад 1500 моделей зброї наступального типу.

Про це оголосили в офісі прем’єр-міністра Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Прем’єр-міністр оголошує про заборону понад 1500 моделей та варіантів зброї наступального типу. Ці моделі поділяються на дев’ять категорій вогнепальної зброї й два типи, які визначають за характеристиками. На деякі складові цієї зброї теж накладається заборона”, - йдеться у поширеній заяві.

Читайте також: Канада посилить законодавство щодо володіння зброєю

Зазначається, що заборонене озброєння та його деталі “не можна законно продавати, використовувати чи імпортувати”. Винятки з цього правила зроблені лише для деяких представників корінних народів.

“Ці кроки приберуть небезпечну вогнепальну зброю, розроблену для військового використання, із наших громад, й допоможуть упевнитися, що канадці більше не страждають від насильства із використанням вогнепальної зброї”, - зауважили в офісі прем’єр-міністра. 

Оскільки заборона на використання цих визначених типів зброї набуває чинності негайно, уряд передбачив дворічний перехідний період, “аби захистити власників від кримінальної відповідальності у той час, як вони намагаються дотримуватися нових правил”.

“Уряд має намір якомога швидше запровадити програму викупу, аби безпечно вилучити цю вогнепальну зброю, й планує внести якомога раніше законодавство, співпрацюючи із парламентом й проводячи громадське обговорення”, - наголосили у Трюдо.

Читайте також: Стрілянина у Канаді: кількість жертв зросла до 22

В уряді уточнили, що наразі на території Канади зареєстровано понад 100 тисяч одиниць озброєння, яке потрапляє під заборону. 

Додамо, що нинішня заборона була запроваджена урядовим указом, а не законом, що мало б більшу силу. Уряду довелося обрати такий шлях, оскільки парламент зараз закритий на карантин і збирається лише для обговорення заходів, пов’язаних із COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-