Американські виробники COVID-вакцин готові в березні реалізувати 240 мільйонів доз

Американські виробники COVID-вакцин готові в березні реалізувати 240 мільйонів доз

Укрінформ
Три фармацевтичні компанії США – Pfizer, Moderna та Johnson&Johnson – планують до кінця березня виробити та поставити 240 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.

Про це повідомляє CNN за результатами слухань у профільному підкомітеті Палати представників, передає Укрінформ.

«Pfizer і Moderna – дві компанії, вакцини яких від COVID-19 уже мають дозвіл на екстрене використання в США, пообіцяли надати загалом 220 мільйонів доз, доступних для відвантаження до кінця березня», - йдеться в повідомленні.

Компанія Johnson&Johnson, яка очікує відповідного дозволу від американського регулятора, у той самий термін готова виробити 20 мільйонів доз препарату.

Читайте також: Загиблих від COVID-19 у Штатах вже більше, ніж втрат у війнах ХХ століття

Зазначається, що вакцини американських виробників планується розподілити спочатку в США, після чого можливі їх поставки за кордон.

«Якщо цього тижня ми отримаємо дозвіл на екстрене використання (вакцини – ред.), ми сподіваємось, що зробимо свій внесок у якнайшвидше припинення цієї пандемії», - заявив під час слухань віцепрезидент з медичних питань J&J Річард Нетлз.

За його словами, компанія вже зараз готова відвантажити майже 4 мільйони доз.

Читайте також: Pfizer і BioNTech поставлять до Євросоюзу ще 200 мільйонів доз COVID-вакцини

Як повідомлялося, у Палаті представників США відбулися слухання за участі керівників американських компаній, залучених до виробництва вакцини проти COVID-19, а також представників AstraZeneca та Novavax.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-