Санду призначила тимчасового прем'єра Молдови

Санду призначила тимчасового прем'єра Молдови

Укрінформ
Президент Молдови Мая Санду підписала указ про призначення нинішнього глави Міністерства закордонних справ Ауреліу Чокоя тимчасово виконуючим обов'язки прем'єр-міністра країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє point.md.

"З огляду на те, що прем'єр-міністр Йон Кіку, який іде у відставку, відмовився тимчасово виконувати ці обов'язки до призначення нового уряду, президент, згідно з Конституцією, в обов'язковому порядку призначає т.в.о. прем'єр-міністра з-поміж міністрів. Сьогодні я підписала указ про призначення тимчасовим виконувачем обов'язків прем'єр-міністра Ауреліу Чокоя, який виконує обов'язки міністра закордонних справ та європейської інтеграції», - повідомила Санду.

Як повідомлялося, 23 грудня Кабінет міністрів Молдови на чолі з прем'єром Йоном Кіку оголосив про свою відставку. Таке рішення було прийнято після зустрічі з експрезидентом Ігорем Додоном і спікером парламенту Зінаїдою Гречаний.

Читайте також: Санду планує розпустити парламент Молдови

Тим часом президент Молдови Мая Санду також має намір запустити процедуру розпуску парламенту найближчим часом для проведення дострокових парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-