Ізраїль направить до України своїх поліціянтів на святкування Рош га-Шана

Ізраїль направить до України своїх поліціянтів на святкування Рош га-Шана

Укрінформ
Уряд Ізраїлю підтвердив МЗС України готовність направлення шести представників ізраїльської поліції для надання допомоги українським колегам під час святкування Рош га-Шана в Умані.

Як передає Укрінформ, про це у своєму Facebook написав заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

"7 вересня обговорили питання взаємодії центральної та місцевої влади під час святкування Рош га-Шана в Умані, а 8 вересня уряд Ізраїлю підтвердив МЗС України готовність направлення 6 представників ізраїльської поліції для надання допомоги українським колегам в місцях перебування громадян Держави Ізраїль в Умані у відповідь на запит Національної поліції", - йдеться у дописі.

Читайте також: Посол України пропонує ізраїльським медикам долучитися до надання допомоги хасидам

Як повідомляв Укрінформ, очільник МВС Арсен Аваков на нараді 7 вересня зазначив, що цього року місто Умань на Черкащині для святкування єврейського нового року Рош Га-Шана відвідають близько 3 тисяч паломників.

Головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман 7 вересня звернувся до прочан, які прибули в Умань на святкування Рош Га-Шана, із закликом пройти ПЛР-тестування на COVID-19.

Через небезпеку поширення коронавірусної інфекції Кабмін підтримав рішення, ініційоване МВС, про обмеження відвідування іноземцями міста Умань Черкаської області під час цьогорічного святкування Рош Га-Шана.

Читайте також: МЗС розраховує на координацію з іншими країнами під час паломництва на Рош га-Шана - Єнін

Умань, де поховано засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, є місцем масової прощі послідовників його вчення. Зазвичай на святкування юдейського Нового року сюди приїжджало 20-30 тисяч прочан з різних країн. У 2020 році святкування Рош Га-Шана припадає на 18-20 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-