У Франції риболови судяться з Nestle через тонни загиблої риби

У Франції риболови судяться з Nestle через тонни загиблої риби

Укрінформ
Голова французької риболовецької федерації подав скаргу на глобальний продовольчий конгломерат Nestle, після того, як тисячі риб були знайдені мертвими в річці на північному сході Франції.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на BBC

Зазначається, що кілька тонн мертвої риби виявили в річці Ена неподалік від міста Шальранж за 50 км від Реймсу.

Риба загинула через зниження рівня кисню у воді, повідомила місцева префектура. Проводяться дослідження для визначення походження забруднення.

Читайте також: Шмигаль провів нараду щодо проблеми забруднення транскордонних річок

Президент Федерації риболовлі Арденни Мішель Адам розповів, що скаргу проти Nestle France подано за забруднення та порушення екологічного кодексу. 

За його словами, завдано збитків на кілька тисяч євро. "Все загинуло в районі 7 кілометрів завдовжки та завширшки 30 метрів", - розповів він.

"Ми вже видобули три тонни мертвої риби. Але ще залишилось декілька. Постраждало близько 14 видів, включаючи види під охороною", - додав Адам.

Нагадаємо: раніше завод Nestle в місті Шальранж підтвердив, що в його очисних спорудах відбулося "випадкове і мимовільне переповнення біологічних шламів, без присутності хімікатів".

"Як тільки ми дізналися про це в неділю о 23:00, ми негайно зупинили виробництво і припинили розлив", - заявив директор заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-