Німеччина виділить ще €383 мільйони на боротьбу з пандемією

Німеччина виділить ще €383 мільйони на боротьбу з пандемією

Укрінформ
Німеччина надасть ще 383 млн євро на міжнародні зусилля у боротьбі з пандемією коронавірусу.

Про це оголосила канцлер ФРН Ангела Меркель у відеозверненні до учасників віртуальної донорської конференції «Глобальна мета - разом заради нашого майбутнього» (Global Goal – Unite for Our Future), яка відбулася в суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Додатковими коштами у розмірі 383 млн євро Німеччина підтримає механізм реагування на кризи Глобального фонду (150 млн євро) та «Мережу протистояння та реагування на допомогу» -Resilience and Relief Response Network - руху Global Citizen (233 млн євро)», - поінформувала канцлер, яка є однією з ініціаторок заходу.

Вона висловила тверде переконання, що вакцини, тести та лікарські засоби мають бути наявними та доступними в усьому світі, в тому числі в країнах, які розвиваються. Цим країнам також треба допомогти впоратися з наслідками коронакризи, для чого створено глобальну координаційну платформу ACT Accelerator.

Нинішній захід є продовженням донорської конференції ЄС «Coronavirus Global Response», яка відбулася 4 травня. Тоді Німеччина взяла на себе зобов'язання надати 525 млн євро міжнародним ініціативам зі створення вакцини - CEPI, GAVI, а також ВООЗ і організаціям, які працюють над пошуком ліків проти COVID-19.

Читайте також: Меркель закликає німців не ставитися легковажно до коронавірусу

Як повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Team Europe (країни ЄС) пообіцяли 27 червня виділити ще 4,9 млрд євро фінансової допомоги вразливим країнам для подолання пандемії і відновлення після неї.

За даними Worldometer, у світі підтверджено 9 997 096 випадків зараження коронавірусом, включаючи 498 886 летальних, одужало 5 413 366 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-