Сьогодні у Нідерландах - сьоме засідання суду у справі МН17

Сьогодні у Нідерландах - сьоме засідання суду у справі МН17

Укрінформ
У понеділок, 22 червня, у Нідерландах у судовому комплексі “Схіпхол” о 10:00 відбудеться сьоме засідання суду у справі МН17.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Захист матиме змогу відреагувати на все, що було представлено нідерландськими прокурорами на попередніх засіданнях. Щоб дати час захисту підготуватися, слухання були відкладені на тиждень.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня почався другий блок судових слухань у справі МН17.

У суді прокурори оприлюднювали деталі розслідування. Зокрема, прокурор Тайс Бергер повідомив, що є свідок, який бачив “Бук” і запуск ракети. Також йшлося про дослідження роботи ракет ЗРК "Бук", були випробувані два типи ракети - 9М38 та 9M28-M1. Також у залі суду заслухали перехоплені телефонні розмови, за ними змогли ідентифікувати бойовиків.

У зв’язку з поширенням коронавірусу кількість людей, які можуть перебувати у суді обмежена. Усі охочі можуть стежити за процесом за допомогою прямої трансляції. Вона відбуватиметься двома мовами: нідерландською та англійською.

У березні цього року Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17 у небі над Донбасом.

Для розгляду справи MH17 судовий комплекс "Схіпхол", що розташований за 50 км від Гааги, зарезервовано на рік.

Читайте також: Суд у справі МН17: прокурори розповіли про дослідження роботи ракет ЗРК "Бук"

Інтереси одного з підозрюваних - підполковника-спецпризначенця ГРУ РФ Олега Пулатова, який виявив бажання брати участь у судовому процесі у справі МН17, представляють адвокати Сабіна тен Дуссхате та Баудевейн ван Ейк з нідерландської юридичної фірми Sjöcrona Van Stigt.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Адвокати підозрюваного у справі МН17 просять суд про перерву

Міжнародна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-