Латвія скасує карантин і режим надзвичайної ситуації 9 червня

Латвія скасує карантин і режим надзвичайної ситуації 9 червня

Укрінформ
Прем'єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш 4 червня на позачерговому засіданні уряду заявив, що 9 червня Латвія скасує режим надзвичайної ситуації, запроваджений у зв'язку з коронавірусомв. При цьому деякі розширені повноваження в уряду залишаться.

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення LSM.

Розпочинаючи засідання уряду, прем'єр Каріньш зазначив, що пов'язаним із Covid-19 законопроектам у Сеймі надано статус «високої терміновості», що необхідно, щоб не довелося продовжувати надзвичайну ситуацію. «Це означає, що зможемо вийти з надзвичайної ситуації згідно з планом (9 червня, - ред.)», - зазначив прем'єр.

Щоб у разі потреби могли бути настільки ж оперативно прийняті нові рішення про заходи безпеки та обмеження в зв'язку з Covid-19, окремим законом повноваження уряду розширені і на період після 9 червня. Пізніше буде оголошено про те, які обмеження залишаться в силі.

Читайте також: Чехія готується збільшити видачу віз українцям

Як уже повідомлялося, зараз на період НС уряду Латвії були дані великі повноваження, щоб він міг швидко переглядати різні обмеження (наприклад, на свободу зібрань).

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 4 червня в цілому в світі підтверджено більше 6,5 млн випадків коронавірусу, з них 388 тис. летальних, одужало понад 3,1 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-