У США розсекретили розмови ексрадника Трампа з послом Росії - ЗМІ

У США розсекретили розмови ексрадника Трампа з послом Росії - ЗМІ

Укрінформ
Річард Гренелл, який з лютого до травня виконував обов'язки директора Нацрозвідки США, завершив розсекречення документів стосовно розмови Майкла Флінна, ексрадника Трампа, з послом РФ Сергієм Кисляком.

Про це повідомляє Fox News із посиланням на власні джерела.

"Річард Гренелл розсекретив новий пакет документів з "російського" розслідування, перш ніж піти з посади в.о. директора Національної розвідки США. Рішення про можливе оприлюднення цих документів він залишив призначеному директору Джону Реткліффу", - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що документи містять стенограми телефонних розмов Майкла Флінна, який згодом став радником Білого дому з питань нацбезпеки, і посла Росії у США Сергія Кисляка. Раніше повідомлялося, що Флінн до офіційного призначення на посаду в Білому домі не міг домовлятися про щось з іноземними урядами.

Читайте також: ФБР проводить внутрішнє розслідування проти тих, хто допитував Майкла Флінна

Про намір розсекретити документи, аби виправдати Флінна, Гренелл заявив ще минулого тижня. Та про те, що з них зняли гриф секретності, стало відомо тільки зараз.

Очевидно, припускає видання, що певні частини документів будуть затушовані й залишаться недоступними для загалу.

Нагадаємо, Дональд Трамп останнім часом активно заявляв про необхідність виправдання свого колишнього радника Майкла Флінна, діяльність якого пов'язувалася з владою Росії. Наприкінці квітня мін'юст США, очолюваний Вільямом Барром, ставлеником президента, заявив про припинення кримінального провадження проти Майкла Флінна.

Читайте також: Трамп розгляне можливість повернути засудженого Майкла Флінна в адміністрацію

Як повідомляв Укрінформ, Флінн був звільнений з генеральської посади у розвідуправлінні Пентагону. Він не приховував зв'язків з владою РФ, ба більше, був позаштатним експертом російського пропагандистського каналу RT.

Попри всі застереження американських спецслужб, Трамп призначив його своїм радником з питань нацбезпеки. Через 24 дні Флінн був звільнений з Білого дому, ФБР порушило проти нього справу.

Читайте також: Рішення Мін'юсту Трампа припинити справу Флінна сколихнуло юридичну спільноту США

У грудні 2017 року ексгенерал визнав себе винним у тому, що брехав агентам ФБР про характер своїх розмов із послом Росії у США Сергієм Кисляком, які відбулися за кілька тижнів до інавгурації Трампа. Раніше він стверджував, що не обговорював санкцій проти РФ, запроваджених Сполученими Штатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-