Науковці спрогнозували варіанти виходу Італії з карантину

Науковці спрогнозували варіанти виходу Італії з карантину

Укрінформ
Учені проаналізували чотири варіанти виходу Італії з карантину на прикладі найбільш розвинених в економічному плані регіонів - Ломбардії та Венето.

Відповідні дослідження провели науковці Болонського університету (Італія) та Університету Міннесоти (США), повідомляє Bloomberg.

«Збереження повного карантину призведе до значного зниження смертності, проте в наступному році ризик падіння ВВП становитиме 26%», - указують розробники на один з варіантів розвитку подій.

Навпаки – цілковите послаблення карантину в Ломбардії може спричинити до підвищення ВВП, однак збільшить смертність до 40 тисяч випадків.

Читайте також: В Італії - найменша кількість смертей від COVID-19 з березня

Ще один варіант передбачає поступове відновлення роботи підприємств, згідно з яким працівники різних економічних галузей мають бути розподілені за віковими категоріями та групами ризику. За цим планом, ВВП може впасти на 10-15% при 4-5 тис. летальних випадків.

І нарешті - поступове відновлення діяльності низки галузей із залученням тільки молодих працівників, менш уразливих до захворювань У такому разі смертність дещо перевищить 1 тисячу осіб, а ВВП впаде на 9,4%.

Читайте також: Італія виходить з карантину: багато компаній запустять вже 4 травня

Станом на вечір 26 квітня в Італії зафіксовано 197 675 випадків коронавірусу, померли 26 644 осіб, а одужали 64 928.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-