Голова ВООЗ порадив країнам Африки

Голова ВООЗ порадив країнам Африки "прокинутися" на тлі загрози коронавірусу

Укрінформ
Очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адхан Гебреісус закликав країни Африки усвідомити загрозу, що становить Covid-19.

Про це інформує BBC.

"Африка має прокинутися перед обличчям загрози коронавірусу та готуватися до найгіршого", - заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адхан Гебреісус.

Очільник ВООЗ зазначив, що Африка повинна вивчити досвід інших регіонів світу щодо швидкості поширення коронавірусу та протидії епідемії. Він попередив, що хоча кількість підтверджених випадків коронавірусу в Африці наразі мала — близько 640 — причин для втрати пильності немає.

Читайте також: В Ефіопії і Судані зафіксували перші випадки коронавірусу

"Африка повинна прокинутись, мій континент повинен прокинутися», — сказав Гебреісус.

Наразі в країнах Африки від ускладнень, викликаних вірусом Covid-19, вже померли 16 людей: шестеро в Єгипті та Алжирі, двоє — у Марокко та по одній в Судані та Буркіна-Фасо.

Читайте також: Африканські Гана і Габон підтвердили перші випадки коронавірусу

Експерти галузі охорони здоров'я попереджають, що погано оснащена система охорони здоров'я в країнах Африки може швидко зазнати краху, якщо вірус поширюватиметься, особливо у густонаселених міських районах.

Усього, за даними українського МОЗ, у світі зареєстровано 218 815 випадків захворювання Covid-19, з них 84 114 осіб одужали; за межами Китаю зафіксовано 137 677 випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-