В Європі руйнівний “Фабіан” вирує зі швидкістю 170 кілометрів на годину

В Європі руйнівний “Фабіан” вирує зі швидкістю 170 кілометрів на годину

Укрінформ
Щонайменше вісім людей стали жертвами двох ураганів на півдні Європи.

Про це повідомляє DW.

"Жертвами двох ураганів, що обрушилися на Португалію, Іспанію та Францію, до неділі, 22 грудня, стали не менше восьми осіб", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що у середу в цих країнах вирував шторм "Ельза", а вже в суботу його змінив руйнівний ураган "Фабієн". Пориви ураганного вітру досягають 170 км/год. В іспанському регіоні Галісія тисячі домогосподарств залишилися без електрики. У багатьох аеропортах скасовано перельоти, у Португалії в зв'язку із затопленням залізничних колій зупинено рух поїздів між Лісабоном і Порто. Закрито залізничні вокзали у французьких містах Бордо, Тулуза та Андай.

Читайте також: Останні 30 років температура в Україні зростає вдвічі швидше, ніж на планеті - експерт

Шторм торкнувся і півдня Великої Британії, де в результаті потужних дощів річки вийшли з берегів. У місті Чертсі під Лондоном торнадо пошкодив будинки і автомобілі.

Від повені постраждала і Італія. У суботу у Венеції вода піднялася на 120 см над рівнем моря, затопивши близько 30 відсотків міста. Тоді як Венеція ще не встигла відновитися від наслідків катастрофічної повені, що сталася місяць тому, коли під водою опинилися практично всі вулиці міста.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-